Menu
Wonder Creativity Festival Open call – WONDER Festival 2024

Wonder

Creativity Festival

WONDER Creativity Festival brengt een ode aan de creativiteit en innovatieve ideeën van jong talent. WONDER daagt de grenzen van onze verbeelding uit, en blikt vol vertrouwen vooruit naar de toekomst. Daarom geeft het stadsfestival een forum aan inventieve geesten die opmerkelijke oplossingen bedenken voor de maatschappelijke uitdagingen waar we vandaag en in de toekomst voor staan.

Het kloppende hart van WONDER ligt op het BUDA-eiland, met heel wat expo’s en installaties van en met creatives uit heel België en internationaal.
Het Kortrijkse stadscentrum vormt het decor voor de rest van het festival. Op de vele locaties presenteren publieke en private partners jaarlijks exposities, lezingen, workshops of evenementen die verbeelding en creativiteit via een scala aan disciplines in de meest brede zin vieren. 
Samen met ontwerpers, kunstenaars, ondernemers en studenten wil het festival een impactvol platform voor innovatieve, duurzame, digitale en sociale ideeën, projecten en producten zijn. WONDER zet aan tot reflectie en openheid van geest, en enthousiasmeert bezoekers om samen de toekomst gedurfd en kleurrijk vorm te geven. 
In 2023 ontvingen we ruim 11.000 bezoekers en presenteerden we werk/projecten/initiatieven van wel 300 ontwerpers/kunstenaars in samenwerking met +100 organisaties en +45 bedrijven. Onze bezoekers zijn:
  1. Onderwijs: Belgische studenten en docenten uit lager, middelbaar en deeltijds onderwijs in klasverband; hoger onderwijs
  2. Bedrijven: uit alle sectoren en regio’s, wie openstaat voor innovatie en creativiteit
  3. Ontwerpers en architecten uit heel België
  4. Grote publiek: gezinnen (kinderen!), burgers, verenigingen

WONDER Creativity Festival vindt zijn oorsprong in Week van het Ontwerpen, maar wordt sinds 2020 georganiseerd onder de naam WONDER. De organisatoren zijn Designregio Kortrijk en stad Kortrijk, in samenwerking met tal van partners zoals Kortrijk Xpo, Howest, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal, UGent Campus Kortrijk.

Praktisch

Van donderdag 17 oktober tem zondag 3 november, hoofdlocaties enkel gesloten op maandag.
Weekdagen van 9u – 18u
Weekends van 10u – 18u
Volg WONDER